Kiinnostaisiko sinua törkeän hauska kuntokoripallo?

Viime keväänä laitoin tavoitteeksi kehittää järjettömän hauskaa kuntokorista aikuisille Helsingissä Karhun Pojat ry:ssä eli KaPo:ssa. Rajaehtoina toiminnalle oli, että pitäisi olla laadukkaasti valmennettua, sopia ihmisten muuhun elämään aikataulujen osalta sekä olla myös lompakkoystävällistä maksujen osalta.  

Kuntokoripallo startin oppeja aikuisliikunnasta

Elokuun lopussa kirjoitin ajatuksesta lähteä kokeilemaan täydellistä tapaa aloittaa ohjattu liikunta urheiluseurassa aikuisiällä: 5 Askelta täydelliseen ohjatun liikunnan starttipakettiin? Nyt tuota silloin lanseerattua maksutonta aikuisten koriskurssia on jo kolme harjoituskertaa neljästä takana ja on aika avata ensimmäisiä ajatuksia sen tiimoilta liittyen aikuisliikunnan järjestämiseen urheiluseuroissa. Lopussa esittelen myös kurssin pohjalta syntyneen lokakuussa alkavan jatkotoiminnan, johon voit… Jatka lukemista Kuntokoripallo startin oppeja aikuisliikunnasta

5 askelta täydelliseen ohjatun liikunnan starttipakettiin?

Viime keväänä asetin tavoitteeksi selvittää olennaiset elementit optimaaliseen malliin helpottamaan aikuisten liikunnan aloittamista. Lisäksi päätin jo tuolloin, että haluan myös käytännössä testata teorioiden toimivuuttaa ja tänään on tullut päivä lanseerata tällainen toiminta. Ensiksi kuitenkin taustaa ja sitten konkreettinen oman lajini koripallon ympärille luotu starttipaketti. Aloitin aiheen selvittelyn hakemalla ennen kaikkea vastausta kysymykseen: Millaista liikuntaa ihmiset… Jatka lukemista 5 askelta täydelliseen ohjatun liikunnan starttipakettiin?

Olisiko koripallo sinun uusi harrastuksesi?

Parasta aikaa korishuuma Suomessa kiihtyy, kun enää viikonpäivät MM-kisat starttaavaan Suomi-USA peliin. Alla viime syksyn EM-kisojen tunnelmia: Yhä useampi suomalainen on innostunut seuraamaan lajia ja on ehkä perinteisten juniori-ikäisten lisäksi osa aikuisistakin pyöritellyt ajatusta kokeilla myös itse. Tässä kirjoituksessa esittelen kaksi konkreettista toimintaa, joihin voi korista testaamaan. Samalla seuraihmisille mietintään kaksi konseptimallia, joita ehkä voi… Jatka lukemista Olisiko koripallo sinun uusi harrastuksesi?

Valmentajan kotikäynti – Helpoin tapa laadukkaaseen treeniin?

Vanhempana olen pidemmän aikaa etsinyt tyttärilleni tapaa harrastaa, joka olisi samaan aikaan sekä laadukasta että helposti toteutettavissa perheemme arjen kiireiden keskellä. Tässä kirjoituksessa kerron kokeilusta, jossa nämä yllä mainitut tavoitteet toteutuivat erinomaisesti. Alkuun kuitenkin taustakertomus, mistä idea tähän tavanomaisesta poikkeavaan harjoitusmalliin alunperin lähti.

Jos perustaisin urheiluseuran lasten monilajista harrastamista tukemaan…

Edellisessä kirjoituksessani Tarjoaako urheiluseurasi laadukasta kakkoslajin toimintaa? kävin läpi vanhemman näkökulmasta aiheeseen liittyviä haasteita. Nyt pyrin esittämään yhden kokonaiskonseptin seurasta, jossa myös käytännön tasolla mahdollistettaisiin monilajinen urheilijanpolku ja jonka tyyppisessä ympäristössä toivoisin omien lapsieni voivan harrastaa. Tässä alla olevassa kuvitteellisessa koripalloseurassa olen koonnut sellaiset ”palikat” eri osa-alueiden hoitamiseen, joiden uskon olevan linjassa keskenään ja ennen kaikkea… Jatka lukemista Jos perustaisin urheiluseuran lasten monilajista harrastamista tukemaan…

Tarjoaako urheiluseurasi laadukasta kakkoslajin toimintaa?

Viime viikkoina olen pohtinut paljon millaisessa urheiluseuratoiminnassa haluaisin lasteni olevan mukana tulevaisuudessa. Tavoitteena minulla näin vanhempana on, että tyttäreni voisivat kokeilla mahdollisimman monia eri lajeja ja toivottavasti löytää sitä kautta oman juttunsa joko urheilun tai liikunnan maailmasta. Kimmokkeen tähän mietintään on antanut viime aikainen keskustelu monipuolisesta lasten urheiluharrastamisesta. Muun muassa Kalle Palander kertoi Urheiluareenan haastattelussa… Jatka lukemista Tarjoaako urheiluseurasi laadukasta kakkoslajin toimintaa?

Seuratuki 2014 – Nostavatko tukieurot entisestään lasten urheiluseuraharrastusten hintoja?

Opetus- ja Kulttuuriministeriö jakaa vuonna 2014 yhteensä 5 miljoona euroa urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen. Päätavoitteena on Laadukasta toimintaa mahdollisimman monelle kohtuukustannuksin. Lisäksi ehtona tuen saannille on Työntekijän palkkaaminen ei saa korottaa seuran jäseniltä ja osallistujilta kerättäviä harrastusmaksuja. Onnistutaanko tavoitteessa pitää harrastuskustannukset nykytasolla, jos palkataan uusia työntekijöitä seuroihin tukirahoilla? Ikävä kyllä uskon keskimäärin käyvän päinvastoin… Jatka lukemista Seuratuki 2014 – Nostavatko tukieurot entisestään lasten urheiluseuraharrastusten hintoja?

Näin hankit lisää jäseniä urheiluseuraasi tammikuussa 2014

Kevätkauden lähestyessä on hyvä pohtia keinoja saada uusia harrastajia mukaan toimintaan. Aikaisemmin käsittelin jo aihetta artikkelissa 10 kohdan muistilista urheiluseuran jäsenhankinnan tehostamiseksi. Nyt käsittelyssä erityisesti vuodenvaihteeseen sopivat viisi lisävinkkiä seuran harrastajamäärän kasvattamiseen.

Valtaavatko yritykset myös lasten ja nuorten liikunnan markkinat urheiluseuroilta?

Aikuisten puolella peli alkaa olla jo aika selvä. Kuntokeskukset ovat 2000-luvulla käytännössä ottaneet suurimman osan aikuisten liikunnasta haltuunsa ja urheiluseurojen osuus on koko ajan pienenemään päin. Tällä hetkellä varsinkin pääkaupunkiseudulla alkaa yhä vahvemmin olemaan merkkejä siitä, että liikunta-alan yritykset ovat kohta valmiina astumaan merkittävään rooliin myös lasten ja nuorten osalta. Uskon muutoksen tulevan olemaan lähivuosina… Jatka lukemista Valtaavatko yritykset myös lasten ja nuorten liikunnan markkinat urheiluseuroilta?