Valtaavatko yritykset myös lasten ja nuorten liikunnan markkinat urheiluseuroilta?

Aikuisten puolella peli alkaa olla jo aika selvä. Kuntokeskukset ovat 2000-luvulla käytännössä ottaneet suurimman osan aikuisten liikunnasta haltuunsa ja urheiluseurojen osuus on koko ajan pienenemään päin. Tällä hetkellä varsinkin pääkaupunkiseudulla alkaa yhä vahvemmin olemaan merkkejä siitä, että liikunta-alan yritykset ovat kohta valmiina astumaan merkittävään rooliin myös lasten ja nuorten osalta. Uskon muutoksen tulevan olemaan lähivuosina… Jatka lukemista Valtaavatko yritykset myös lasten ja nuorten liikunnan markkinat urheiluseuroilta?

10 kohdan muistilista urheiluseuran jäsenhankinnan tehostamiseksi

Riittävän suuret harjoitusryhmät ovat monessa lajissa sekä toiminnallisesti että taloudellisesti koko seuratyön tärkeimpiä rakennuspalikoita. Tässä kirjoituksessa käyn läpi olennaiseksi havaitsemiani asioita seuran onnistuneen jäsenhankinnan takaamiseksi. Testaa nämä 10 kohdan vinkit seurassasi ja lupaan jäsenmääränne kasvavan merkittävästi nykyisestä.

Näin hankit parhaat tyypit mukaan seurasi toimintaan – 5 käytännön vinkkiä

Kaiken menestyksekkään toiminnan perustana on oikeat henkilöt oikeissa rooleissa. Aihetta käsittelin laajemmin edellisessä kirjoituksessani Menestyvän urheiluseuran tärkein kysymys: Kuka? Oletko koskaan miettinyt kuinka paljon seurasi toiminta paranisi, jos saisitte edes muutaman huipputyypin lisää avainrooleihinne? Nyt pureudumme näiden parhaiden henkilöiden hankkimisen perusteisiin viiden käytännön vinkin kautta.

Menestyvän urheiluseuran tärkein kysymys: Kuka?

Onko omassa urheiluseurassasi jo käyty keskustelu, millaiset henkilöt ovat teille ”oikeita tyyppejä”? Johtamistaidon guru Jim Collins tutki kirjassaan Good to Great hyvistä parhaiksi kehittyneitä organisaatioita. Yksi tärkeimpiä yhteisiä tekijöitä huipulle päässeillä yrityksillä oli keskittyminen ensiksi oikeiden ihmisten saamiseen mukaan, ennen kuin päätettiin esimerkiksi strategiasta: Hyvistä parhaiksi kehittyneiden yritysten johtajat aloittivat muutoksen palkkaamalla ensin oikeat ihmiset (ja… Jatka lukemista Menestyvän urheiluseuran tärkein kysymys: Kuka?

4 syytä urheiluseurojen hallintokulujen paisumiseen

Tämä on jatko-osa eiliseen kirjoitukseen ”Lottovoitto”-testistä, joka kannattaa ehdottomasti ensiksi lukea läpi kartalle pääsemiseksi aiheesta. Miksi urheiluseurakentässä on trendinä hallintokulujen kasvaminen, vaikka tietoteknisten ratkaisujen kehittymisen myötä tiedottaminen, laskutus, jäsenrekisterit, yms. pitäisi kaiken järjen mukaan olla entistä edullisempaa hoitaa?

Ei otsikkoa

Tämä on jatko-osa eiliseen kirjoitukseen ”Lottovoitto”-testistä, joka kannattaa ehdottomasti ensiksi lukea läpi kartalle pääsemiseksi aiheesta.

10 minuutin ”Lottovoitto” – testillä erottelet urheiluseurasi hallinnon oleelliset jutut lillukanvarsista

Istuimme seuran X toimistolla. Paikalla olivat puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet, jotka olivat pyytäneet allekirjoittaneen sparraamaan organisaation kehityshaasteissa. Oli aika kohdata kylmät tosiasiat seuran nykytilanteesta ja ”Lottovoitto” – testi on siihen yksi parhaista välineistä. Otimme siis esiin tyhjät paperiarkit sekä kynät ja aloitimme tehtävän…