Urheiluseuratyön Kyselytunti – Maksuton Webinaari torstaina 5.6. klo 21

Nyt on ensimmäisen nettiseminaarin eli webinaarin osalta tarkat tiedot olemassa. Jos haluat samantien ilmoittautua kyseiseen maksuttomaan tapahtumaan, niin se onnistuu alla olevan linkin kautta: Urheiluseuratyön Kyselytunti Webinaariin ilmoittautumislinkki   Viime viikolla kysyin toiveita tulevan tapahtuman suhteen ja palautetta tuli mukava määrä. Suuri kiitos kaikille 43 kyselyyn vastanneelle 🙂 Osa tuloksista oli ainakin itselleni aika yllättäviä… Jatka lukemista Urheiluseuratyön Kyselytunti – Maksuton Webinaari torstaina 5.6. klo 21

Tulossa maksuton nettiseminaari urheiluseuratoiminnasta

Kesäkuun ensimmäisillä viikoilla pidän ensimmäisen ilmaisen nettiseminaarini urheiluseuratoiminnasta. Sitä silmällä pitäen kuulisin mielelläni mielipiteesi muutamasta asiasta, jotta sisältö olisi mahdollisimman hyödyllistä osallistujille.    

Pitäisikö lasten liikunnan ja urheilun maksuja nostaa?

Jos seuran arvomaailmaan kuuluu mahdollistaa kaikkien lasten harrastaminen perheen tulotasosta riippumatta, niin varsinkin kalliimpien seurojen osalta vastaisin seuraavasti: Kausimaksujen nosto on yleensä helpoin ja tehokkain tie tavoitteeseen Mutta miten vielä nykyistä korkeammat hinnat ratkaisisivat kustannusten noususta aiheutuneen haastavan tilanteen, jossa osalla perheistä ei ole enää varaa ainakaan kaikkien lajien ja seurojen toimintaan? Tätä kysymystä käyn läpi… Jatka lukemista Pitäisikö lasten liikunnan ja urheilun maksuja nostaa?

Miksi halvimmat urheiluseurat ovat usein myös pienimpiä?

Edellisessä kirjoituksessani kävin läpi Miksi kalleimmat seurat ovat yleensä myös isoimpia? Tänään pohdinnassa edullisia harrastusmahdollisuuksia tarjoavien organisaatioiden usein vähäinen jäsenmäärä. Uusimman tutkimuksen lasten urheilun ja liikunnan kustannuksista tehnyt Kari Puronaho on muun muassa esittänyt seuraavan kysymyksen kohonneiden maksujen vaikutuksista: Onko siis käynyt niin, että kaksi kolmasosaa lapsiperheistä on jo jäänyt organisoidun liikunnan harrastustoiminnan ulkopuolelle? Mikäli hinta… Jatka lukemista Miksi halvimmat urheiluseurat ovat usein myös pienimpiä?

Lasten liikunnan kustannukset – Miksi kalleimmat seurat ovat yleensä myös isoimpia?

Viime viikolla julkaistussa Reilu Peili -raadissa koskien lasten liikunnan ja urheilun kohonneita kustannuksia Judoliiton toiminnanjohtaja Pekka Lehdes toi esille mielenkiintoisen yksityiskohdan vastauksessaan: Onneksi edullisia lajeja ja mahdollisuuksia on paljon tarjolla. Usein kuitenkin kalleimmat vaihtoehdot käyvät parhaiten kaupaksi edullisimpien vaihtoehtojen kärsiessä osallistujapulasta. PK-seudun kallein judoseura on myös jäsenmäärältään suurin ja PK-seudun edullisin judoseura pienin. Onneksi on… Jatka lukemista Lasten liikunnan kustannukset – Miksi kalleimmat seurat ovat yleensä myös isoimpia?