Lasten liikunnan kustannukset – Miksi kalleimmat seurat ovat yleensä myös isoimpia?

Viime viikolla julkaistussa Reilu Peili -raadissa koskien lasten liikunnan ja urheilun kohonneita kustannuksia Judoliiton toiminnanjohtaja Pekka Lehdes toi esille mielenkiintoisen yksityiskohdan vastauksessaan:

Onneksi edullisia lajeja ja mahdollisuuksia on paljon tarjolla. Usein kuitenkin kalleimmat vaihtoehdot käyvät parhaiten kaupaksi edullisimpien vaihtoehtojen kärsiessä osallistujapulasta. PK-seudun kallein judoseura on myös jäsenmäärältään suurin ja PK-seudun edullisin judoseura pienin. Onneksi on mistä valita

Tämä aihe miksi isoimmat seurat ovat yleensä myös kalleimpia on tänään käsittelyssä ja nyt ensi kertaa videoblogin muodossa.

Innoituksen tähän kokeiluun sain hyvän ystäväni Timo Mannosen jostain syystä osuvasta Facebook-kommentista koskien viime viikon MTV:n Huomenta Suomen esiintymistäni aamu-tv:ssä aiheesta ”Ovatko lasten harrastukset jo liian kalliita?”:

aina ennenkin - kommentti

Mielellään kuulisin kommenttisi itse aiheen lisäksi myös tästä videomuodosta versus perinteinen blogikirjoitus.

Alta löydät vloggauksen ensimmäinen osan, joka on startti kolmiosaiselle sarjalle tästä lasten liikunnan ja urheilun kustannukset -aiheesta.

Käsittelyssä nyt muun muassa omakohtainen kokemukseni siitä, mitä kausimaksujen tuplaamisella oli vaikutuksena seuran jäsenmäärään.

Jos pidit videosta, niin jaa eteenpäin helposti verkostoillesi ohessa olevien some-nappien avulla.

Kirjoita kommentti