Helsingin kaupunki peruutti iltakäytön seuroilta 39 koululla, mitä nyt pitäisi tehdä?

Urheiluseurat saivat Helsingissä perjantaina illalla 14.8.2020 pelätyn viestin, jonka sisältö kuitenkin yllätti rajuudellaan varmaan pessismistisimmänkin vastaanottajan. Kaupunki kertoi peräti 39 koululta peruutettavan iltakäytön toistaiseksi toukokuun loppuun asti. Aiheesta tarkemmin Ylen artikkelissa ja Helsingin Sanomissa. Kävin aiheesta Twitterissä jo keskustelua muun muassa Tommi Laition kanssa ja tämä bloggaus on jatkoa tuossa ketjussa tulleisiin kysymyksiin sekä ajatuksiin… Jatka lukemista Helsingin kaupunki peruutti iltakäytön seuroilta 39 koululla, mitä nyt pitäisi tehdä?

Kolme polkua hyväpalkkaiseksi urheiluseuravalmentajaksi ja kaksi oikotietä

Onko kunnon liksaa nauttiva valmentaja suomalaisessa urheiluseurakentässä enemmän myytti kuin olemassa olevaa todellisuutta? Jos tavoitteena coachilla tehdä kestävä ura myös henkilökohtaisen taloutensa osalta seuratyössä, niin mitä tosiasioita olisi tärkeää ottaa huomioon ja millaisia valintoja tehdä? Tässä kirjoituksessa pohdin sekä omien kokemusten pohjalta että useiden eri lajien tilannetta sivusta seuranneena käytännön ratkaisuja, jotta yhä useampi osaava… Jatka lukemista Kolme polkua hyväpalkkaiseksi urheiluseuravalmentajaksi ja kaksi oikotietä

Julkaistu
Kategoria(t): Palkkiot

7 Myyttiä urheiluseuraharrastamisen kustannuskeskustelussa

Viime aikoina on taas pinnalle ollut kannanottoja urheiluseuratoiminnan hintojen kasvusta ja ennen kaikkea huolesta ilmiön vaikutuksista. Tyypillisesti niissä tartutaan johonkin yksittäiseen tutkimustietoon ja mutkia suoristaen sitten tehdään vahvoja johtopäätöksiä. Mutta onko kustannuskeskustelussa metsä itse asiassa kadonnut monessa kohtaa puilta?

Haluavatko urheiluseurat edes laskea lasten harrastuskustannuksia?

Viime aikoina olen paljon miettinyt lasten urheiluseuraharrastuksen kustannuksiin liittyviä asioita. Mitä enemmän olen aihetta pyöritellyt eri kantilta ihmisten kanssa, niin sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut seuraavien kysymysteen olennaisuudesta: Onko perimmiltään ongelman taustalla valinnat, joissa matalat kustannukset eivät edes ole seurojen tavoitteena ja miksi tällainen kehitys on niin vahva? Olemmeko hävittäneet kuuluisan metsän puilta keskustelussa kustannuksista ja… Jatka lukemista Haluavatko urheiluseurat edes laskea lasten harrastuskustannuksia?

Urheiluseurasi osaamisessa Somen mentävä aukko?

Sosiaalisen median hallitsemisessa tuntuu harva seura olevan etujoukoissa. Omien kokemusten mukaan suhtautuminen on useimmiten tähän kanavaan välinpitämätöntä tai jopa avoimen pilkallista. Eräässäkin urheilujärjestössä kokeneemman kaartin työntekijät lähinnä vain vitsailivat ”kaiken maailman viserryksistä”, joihin organisaation some-myönteisimmät tyypit kuulemma olivat hurahtaneet. Mutta onko sosiaalinen media vain ajanhukkaa vai voisiko jopa olla se puuttuva palanen urheiluseurasi toiminnan saamisessa… Jatka lukemista Urheiluseurasi osaamisessa Somen mentävä aukko?

7 Keinoa urheiluseurasi valmentajatilanteen parantamiseksi

Kirjoitussarjan ensimmäisessä osassa:  Voiko urheiluseurasi valmentajastrategia toimia edes teoriassa?  pohdittiin yleisten seurojen valitsemien koutsi-linjausten hyviä ja huonoja puolia. Nyt taas käsittelyssä hyväksi todettuja keinoja, joita voit tarvittaessa ottaa organisaatiossasi kokeiluun valmentajatilanteen parantamiseksi nykyisestä merkittävästi.  

Voiko urheiluseurasi valmentajastrategia edes teoriassa toimia?

Ja tarkennetaan heti aluksi, että valmentajastrategian toimimisella tässä tarkoitetaan seuraavaa: Jokaisessa seuran ryhmässä on pätevät hyvät koutsit ilman poikkeuksia Ei siis riitä melkein joka joukkueessa tai seuran näkökulmasta tärkeimmissä ryhmissä, vaan kaikessa tarjottavassa valmennustoiminnassa. Tavoite on toki hyvin haastava ja vain todella harva organisaatio uskoo tällaista tilannetta edes mahdolliseksi ja vielä harvempi siihen tällä hetkellä… Jatka lukemista Voiko urheiluseurasi valmentajastrategia edes teoriassa toimia?

Unelmien urheiluseura osa 2: Perustaminen

Tämä on jatko-osa aiemmin tällä viikolla julkaistuun tarinaan: Kertomus unelmien urheiluseurasta Lue se ensin, jos et ole siihen vielä tutustunut päästäksesi juonesta kärryille. Viikko oli nyt kulunut ja nelikkomme kokoontui perjantai-iltana taas yhteen läpikäymään tehtäviensä tuloksia. Ilmassa oli selvästi innostuksen merkkejä ja kaikilla tuntui olevan iso tarve päästä jakamaan oivalluksiaan.  

Kertomus unelmien urheiluseurasta

Pitäisikö meidän lopettaa ainainen kitinä lastemme urheiluseurojen huonosti hoidetusta toiminnasta ja sen sijaan kääriä itse hihat ylös? Mitä jos laitettaisiin uusi pikkujuniorien valmennukseen keskittyvä koripalloseura pystyyn, kun emme mihinkään nykyisistä vaihtoehdoista tunnu olevan tyytyväisiä? Tämä Karin suora kysymys sai kolme muuta ystäväporukan jäsentä hiljaiseksi ensimmäistä kertaa illan aikana. Olisiko todella aika valittamisen sijaan kokeilla, jos… Jatka lukemista Kertomus unelmien urheiluseurasta