Urheiluseurojen konsultoinnista saatuja oppeja ja kaksi pakettitarjousta

Viime joulukuussa tarjosin urheiluseuroille mahdollisuutta maksuttomaan konsultointipakettiin. Tämän projektin tiimoilta olen toiminut nyt kevään aikana kahdeksan eri seuran kanssa viidestä eri lajista: Koripallo Jalkapallo Uinti Taitoluistelu Cheerleading Vierailut hallituksen kokouksissa ja seurakehittämisilloissa, valmennuspäälliköiden kanssa palaverit sekä kahdenkesken seuran puheenjohtajan tai toiminnanjohtajan kanssa ovat olleet hyvin silmiä avaavia kokemuksia. Tiivistäen voisi sanoa, että tarvetta seuroissa tuntuu… Jatka lukemista Urheiluseurojen konsultoinnista saatuja oppeja ja kaksi pakettitarjousta

Vaikeuksia saada kovatasoinen joukkue valmennettavaksi? – 5 vinkkiä sopimusneuvotteluihin

Motivaatioita valmentaa on monia, mutta kilpaurheilu orientoituneella koutsilla mahdollisimman hyvä tasoinen joukkue on yleensä toivelistan kärkipäässä. Aihe tuli elävästi mieleeni, kun tapasin vähän aikaa sitten tutun valmentajakollegan. Vaihdoimme kuulumisia ja kävi ilmi, ettei kaverilleni ollut vielä löytynyt mieluisaa koutsauspestiä tulevalle kaudelle. Haussa hänellä oli päävalmentajan paikka kovatasoisessa vanhempien juniorien koripallojoukkueessa ja mielellään vielä jossain laadukkaassa… Jatka lukemista Vaikeuksia saada kovatasoinen joukkue valmennettavaksi? – 5 vinkkiä sopimusneuvotteluihin

Julkaistu
Kategoria(t): Palkkiot

Tässäkö sinulle tutkinto urheilu-uran tai urheiluseuratyön ohessa?

Pari kuukautta sitten kysyin ajatuksia urheiluseuratyöhön suunnitteilla olevasta koulutusohjelmasta alla olevan kirjoituksen lopussa ja kommenttikentässä. Unelmana ura urheiluseuratyössä? – 3 yleistä sudenkuoppaa ja kuinka vältät ne Kiitos vielä runsaasta palautteesta, jonka pohjalta olemme nyt saaneet lanseerattua erityisesti urheiluseuramaailman haasteisiin keskittyvän myynnin ammattitutkinnon suorittamiseen tähtäävän koulutusohjelman ja tässä mainos siitä.

3 ratkaisua lasten urheilun kasvaneisiin kustannuksiin

Viime tiistaina julkaistu tutkimus Drop-out vai Throw-out? nosti keskusteluun eri lajien harrastamisesta aiheutuvat kokonaiskulut perheille. Julkisuudessa on keskitytty lähinnä euromäärien korkeuteen ja vähemmälle ovat jääneet pohdinnat hintojen nousun syistä sekä mahdollisista ratkaisuehdotuksista. Käyn nyt kolmesta eri näkökulmasta aiheen kimppuun ja pyrin tuomaan myös konkreettisia ratkaisuehdotuksia samalla esille.

Onko yrityksen yhdistystä helpompi ratkaista liikunnan järjestämisen isoimmat ongelmat?

Viime aikoina urheiluseuroja eri lajeissa kiertäessäni on vahvistunut näkemys siitä, että kaksi suurinta haastetta ovat rakenteellista perua. Ensimmäinen näistä on krooninen pula resursseista: Osaavista valmentajista Harjoitustiloista Rahasta Toinen skaalaamisen vaikeus: Vaikka yhdessä tai muutamassa ryhmässä saataisiinkin erinomaista toimintaa aikaan, niin on todella vaikeaa löytää keinoa monistaa malleja läpi koko seuran. Onnistumiset tuntuvat olevan kiinni enemmänkin… Jatka lukemista Onko yrityksen yhdistystä helpompi ratkaista liikunnan järjestämisen isoimmat ongelmat?