Urheiluseurasi osaamisessa Somen mentävä aukko?

Sosiaalisen median hallitsemisessa tuntuu harva seura olevan etujoukoissa. Omien kokemusten mukaan suhtautuminen on useimmiten tähän kanavaan välinpitämätöntä tai jopa avoimen pilkallista. Eräässäkin urheilujärjestössä kokeneemman kaartin työntekijät lähinnä vain vitsailivat ”kaiken maailman viserryksistä”, joihin organisaation some-myönteisimmät tyypit kuulemma olivat hurahtaneet. Mutta onko sosiaalinen media vain ajanhukkaa vai voisiko jopa olla se puuttuva palanen urheiluseurasi toiminnan saamisessa… Jatka lukemista Urheiluseurasi osaamisessa Somen mentävä aukko?

7 Keinoa urheiluseurasi valmentajatilanteen parantamiseksi

Kirjoitussarjan ensimmäisessä osassa:  Voiko urheiluseurasi valmentajastrategia toimia edes teoriassa?  pohdittiin yleisten seurojen valitsemien koutsi-linjausten hyviä ja huonoja puolia. Nyt taas käsittelyssä hyväksi todettuja keinoja, joita voit tarvittaessa ottaa organisaatiossasi kokeiluun valmentajatilanteen parantamiseksi nykyisestä merkittävästi.  

Voiko urheiluseurasi valmentajastrategia edes teoriassa toimia?

Ja tarkennetaan heti aluksi, että valmentajastrategian toimimisella tässä tarkoitetaan seuraavaa: Jokaisessa seuran ryhmässä on pätevät hyvät koutsit ilman poikkeuksia Ei siis riitä melkein joka joukkueessa tai seuran näkökulmasta tärkeimmissä ryhmissä, vaan kaikessa tarjottavassa valmennustoiminnassa. Tavoite on toki hyvin haastava ja vain todella harva organisaatio uskoo tällaista tilannetta edes mahdolliseksi ja vielä harvempi siihen tällä hetkellä… Jatka lukemista Voiko urheiluseurasi valmentajastrategia edes teoriassa toimia?

Unelmien urheiluseura osa 2: Perustaminen

Tämä on jatko-osa aiemmin tällä viikolla julkaistuun tarinaan: Kertomus unelmien urheiluseurasta Lue se ensin, jos et ole siihen vielä tutustunut päästäksesi juonesta kärryille. Viikko oli nyt kulunut ja nelikkomme kokoontui perjantai-iltana taas yhteen läpikäymään tehtäviensä tuloksia. Ilmassa oli selvästi innostuksen merkkejä ja kaikilla tuntui olevan iso tarve päästä jakamaan oivalluksiaan.  

Kertomus unelmien urheiluseurasta

Pitäisikö meidän lopettaa ainainen kitinä lastemme urheiluseurojen huonosti hoidetusta toiminnasta ja sen sijaan kääriä itse hihat ylös? Mitä jos laitettaisiin uusi pikkujuniorien valmennukseen keskittyvä koripalloseura pystyyn, kun emme mihinkään nykyisistä vaihtoehdoista tunnu olevan tyytyväisiä? Tämä Karin suora kysymys sai kolme muuta ystäväporukan jäsentä hiljaiseksi ensimmäistä kertaa illan aikana. Olisiko todella aika valittamisen sijaan kokeilla, jos… Jatka lukemista Kertomus unelmien urheiluseurasta

3 Ratkaisumallia urheiluseuran vapaaehtoistoiminnan tökkiessä

Viime kirjoituksessani 5 Syytä vapauttaa vanhemmat pakkotalkoista kävin läpi perusteita, miksi vapaaehtoistoiminta seurassa kannattaisi myös nimensä mukaisesti pitää täysin vapaaehtoisena ilman minkäänlaista suoraa tai epäsuoraa pakottamista. Tässä kirjoituksessa käyn läpi kolmen konkreettisen seuramallin kautta käytännön keinoja saada toiminta hoidettua laadukkaasti. Tämä koskee niin edellisen kirjoituksen talkoohommia kuin muun muassa perinteisesti vapaaehtoisia joukkueenjohtajan, rahastonhoitajan ja ottelutoimitsijoiden… Jatka lukemista 3 Ratkaisumallia urheiluseuran vapaaehtoistoiminnan tökkiessä

3 Syytä urheiluseuran ”Tulipalo” -vaiheeseen ja resepti ulos

Edellisessä kirjoituksessa Onko urheiluseurasi tässä pirullisessa kehitysvaiheessa kysyin seurasi nykytilannetta. Jos et ole vielä analyysiä tehnyt kehitysvaiheen osalta, niin löydät yllä olevan linkin takaa työkalut siihen. Kokemusteni perusteella organisaatiosi on todennäköisimmin ”Tulipalo” -vaiheessa, johon jopa yli puolet suomalaisista urheiluseuroista tuntuu ikävä kyllä jämähtäneen.

3 Syytä miksi urheiluseurat ovat jumissa ”Tulipalo” -vaiheessa

Viime viikon kirjoituksessa Onko urheiluseurasi tässä pirullisessa kehitysvaiheessa kysyin seurasi nykytilannetta. Jos et ole vielä analyysiä tehnyt, niin löydät yllä olevan linkin takaa työkalut siihen. Kokemusteni perusteella organisaatiosi on todennäköisimmin ”Tulipalo” -vaiheessa, johon jopa yli puolet suomalaisista urheiluseuroista tuntuu ikävä kyllä jämähtäneen.

Tulossa maksuton nettiseminaari urheiluseuratoiminnasta

Kesäkuun ensimmäisillä viikoilla pidän ensimmäisen ilmaisen nettiseminaarini urheiluseuratoiminnasta. Sitä silmällä pitäen kuulisin mielelläni mielipiteesi muutamasta asiasta, jotta sisältö olisi mahdollisimman hyödyllistä osallistujille.    

Onko yrityksen yhdistystä helpompi ratkaista liikunnan järjestämisen isoimmat ongelmat?

Viime aikoina urheiluseuroja eri lajeissa kiertäessäni on vahvistunut näkemys siitä, että kaksi suurinta haastetta ovat rakenteellista perua. Ensimmäinen näistä on krooninen pula resursseista: Osaavista valmentajista Harjoitustiloista Rahasta Toinen skaalaamisen vaikeus: Vaikka yhdessä tai muutamassa ryhmässä saataisiinkin erinomaista toimintaa aikaan, niin on todella vaikeaa löytää keinoa monistaa malleja läpi koko seuran. Onnistumiset tuntuvat olevan kiinni enemmänkin… Jatka lukemista Onko yrityksen yhdistystä helpompi ratkaista liikunnan järjestämisen isoimmat ongelmat?