Onko urheiluseurassa päätoimisena valmentaminen ”oikeaa työtä” ja pitäisikö sen aina edes olla tavoitteena?

Tämä on jatko-osa edelliseen kirjoitukseeni ”Valmentaja, haluaisitko mieluummin laadukkaammat valmennusryhmät & olosuhteet vai kunnon palkan?”,  jonka suosittelen lukemaan ensiksi taustatiedot tähän artikkeliin saadaksesi. Ajatus valmentajan tarkoituksella mustavalkoisen kärjistettyyn testiin ammattivalmentajan perimmäisistä motivaatioista sai alkunsa, kun samainen nimimerkki Tuomas kirjoitti kommentissaan myös alla olevan kohdan: Miten olisi? -Saat 5 uutta pelaajaa, niin voimme palkata sillä rahalla apukoutsin. -Saat… Jatka lukemista Onko urheiluseurassa päätoimisena valmentaminen ”oikeaa työtä” ja pitäisikö sen aina edes olla tavoitteena?

Valmentaja, haluaisitko mieluummin laadukkaammat valmennusryhmät & olosuhteet vai kunnon palkan?

Olen toiminut koripallon juniorivalmentajana 10 vuotta. Ensimmäisen vuoden ilmaiseksi, 7 seuraavaa kulukorvauksilla ja viime kauden päätoimisena kuukausipalkalla. Täksi kaudeksi palasin takaisin harrastelijaksi.. ei siksi, että olisin valmentamiseen menettänyt kiinnostustani, vaan pelkästään siksi, että koin sen paremmaksi vaihtoehdoksi kehittymiseni kannalta. 40 tuntia sinnepäin < 1 tunti odotuksiani vastaavalla laadulla. Yllä oleva on ote nimimerkki Tuomaksen taannoisesta… Jatka lukemista Valmentaja, haluaisitko mieluummin laadukkaammat valmennusryhmät & olosuhteet vai kunnon palkan?

Julkaistu
Kategoria(t): Palkkiot

Ei otsikkoa

Jatko-osa Ajatus tähän testiin lähti, kun samainen nimimerkki Tuomas kirjoitti kommentissaan myös alla olevan kohdan: Miten olisi? -Saat 5 uutta pelaajaa, niin voimme palkata sillä rahalla apukoutsin. -Saat yhden uuden pelaajaa, niin pystytään ostamaan uudet tikkaat treenisalille. -Tai viime vuonna paremminkin: saat tuplattua harrasteryhmän pelaajamäärän => treenien verran vapaata viikossa. En tee mitään 50 euron… Jatka lukemista Ei otsikkoa

Kolme mallia menestyksekkääseen urheiluseuratyöhön

”Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.” -Niels Bohr Ennustamisen haasteista huolimatta kerron nyt omat mielipiteeni niistä seuramalleista, joilla uskon pärjättävän nyt ja tulevaisuudessa suomalaisessa urheilu- ja liikuntakentässä. Toimintaympäristö on urheiluseuroilla voimakkaassa muutoksessa monen eri tekijän suhteen. Menestyminen vaatii selkeän sapluunan koko seuran toiminnalle ja samalla valitun mallin vahvuuksien sekä heikkouksien tarkan hahmottamisen.

Millaista valmennustoimintaa vanhemmat urheiluseuralta oikeasti haluaisivat? Kolmen kyselyn tulokset aiheesta

Aikoinaan tuotekehittäjän opintoja tehdessäni minulla oli vakiokevennys koulutusten tauoilla opiskelukavereilleni. Kun luennoitsijat olivat lähes järjestäen aina kertomassa jostain ihmeen ”Asiakkaan tarpeista” tai ”Etsi ensiksi se polttava ongelma, jonka maksaja haluaisi Sinun ratkaisevan palvelullasi”, niin minulla oli aina sama patenttivastaus näihin höpötyksiin: ”Meillä urheiluseurapuolella onneksi taitaa olla ainoana alana enää maailmassa sellainen onnellinen tilanne, ettei asiakkaita… Jatka lukemista Millaista valmennustoimintaa vanhemmat urheiluseuralta oikeasti haluaisivat? Kolmen kyselyn tulokset aiheesta

Julkaistu
Kategoria(t): Palkkiot

Ei otsikkoa

Millaista valmennustoimintaa vanhemmat urheiluseuralta haluaisivat? Aikoinaan tuotekehittäjän opintoja tehdessäni minulla oli vakiokevennykseni koulutusten tauoilla opiskelukavereilleni. Kun luennoitsijat olivat lähes järjestäen aina kertomassa jostain ihmeen ”Asiakkaan tarpeista” tai ”Etsi ensiksi aina se polttava ongelma, jonka maksaja haluaisi Sinun ratkaisevan palvelullasi”, niin minulla oli aina sama patenttivastaus näihin höpötyksiin: ”Meillä urheiluseurapuolella onneksi taitaa olla ainoana enää maailmassa… Jatka lukemista Ei otsikkoa

Aiheuttavatko nämä syyt ison osan urheiluseurojen ”tulipaloista”?

Urheiluseurojen hallituksen jäsenille ja toimihenkilöille liiankin tuttu tilanne on jatkuvat riidat seuran sisällä. Tyypillisesti niitä tuntuu vain syttyvän yllättäen siellä täällä ja seuraihmisillä menee ikä ja terveys niitä sammutellessa. Monesti tämä on niin uuvuttavaa henkisesti, ettei yksinkertaisesti virta vain riitä pohtimaan saati sitten ratkaisemaan syitä roihahteluille. Monelle tämä jatkuva negatiivinen meininki on pahimmillaan niin raskas… Jatka lukemista Aiheuttavatko nämä syyt ison osan urheiluseurojen ”tulipaloista”?

Aiheuttaako tämä ison osan urheiluseurojen ”tulipaloista”?

Urheiluseurojen hallituksen jäsenille ja toimihenkilöille liiankin tuttu tilanne on jatkuvat riidat seuran sisällä. Tyypillisesti niitä tuntuu vain syttyvän yllättäen siellä täällä ja seuraihmisillä menee ikä ja terveys niitä sammutellessa. Monesti tämä on niin uuvuttavaa henkisesti, ettei yksinkertaisesti virta vain riitä pohtimaan saati sitten ratkaisemaan syitä roihahteluille. Monelle tämä jatkuva negatiivinen meininki on jopa niin raskas… Jatka lukemista Aiheuttaako tämä ison osan urheiluseurojen ”tulipaloista”?

Kuka on urheiluseuroissa oikea taho määrittelemään onko toiminta hyvää vai ei?

Pari päivää sitten kirjoittamani artikkelin ”Hei mitä me oikein myydään meidän seurassa ja kenen vastuulla se oikein on?” kommenttiosiossa on syntynyt mielenkiintoista ajatuksenvaihtoa aiheesta, kuka määrittelee milloin toiminta tai tapahtuma on hyvää yksittäisessä seuran joukkueessa? Nyt toivoisin saavani Sinun mielipiteesi asiasta, jotta voin myöhemmin vastauksia mahdollisimman monilta saatuani kirjoittaa aiheesta erillisen artikkelin. Alla on linkki… Jatka lukemista Kuka on urheiluseuroissa oikea taho määrittelemään onko toiminta hyvää vai ei?