Haluavatko urheiluseurat edes laskea lasten harrastuskustannuksia?

Viime aikoina olen paljon miettinyt lasten urheiluseuraharrastuksen kustannuksiin liittyviä asioita. Mitä enemmän olen aihetta pyöritellyt eri kantilta ihmisten kanssa, niin sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut seuraavien kysymysteen olennaisuudesta:

Onko perimmiltään ongelman taustalla valinnat, joissa matalat kustannukset eivät edes ole seurojen tavoitteena ja miksi tällainen kehitys on niin vahva?

Olemmeko hävittäneet kuuluisan metsän puilta keskustelussa kustannuksista ja onko esimerkiksi jonkun lajin X keskimääräisellä hintatasolla mitään merkitystä?

Taustaa pohdinnoille

Sain kunnian olla mukana ministeri Sanni Grahn-Laasosen nimeämässä työryhmässä pohtimassa näitä lasten liikunnan kohonneita kustannuksia sekä lääkkeitä kehityksen pysäyttämiseen. Ennen kaikkea keskiössä on lasten tasa-arvoiset mahdollisuudet harrastamiseen.

Työryhmän toiminta on nyt saatu käyntiin ja ensimmäinen kokous pidetty. Sen jälkeen oma näkemykseni vahvistui entistä enemmän siihen suuntaan, että olennaisinta on aluksi hahmottaa nykyisen kehityksen syyt ja seuraukset.

Nimittäin ei myöskään ole ehkä niin mustavalkoinen asia kustannusten nousun kielteiset vaikutukset, kun yleistä keskustelua seuratessa voisi välillä ajatella.

Oheisella lyhyellä minuutin videolla käyn läpi ennen kaikkea ydinkysymystä:

Haluavatko urheiluseurat edes laskea lasten harrastuskustannuksia?

 

Lasten Liikunnan Kustannukset

Kuva: Images Money (CC)

 

 

 

Kirjoita kommentti