Urheiluseuratyön Kyselytunti – Maksuton Webinaari torstaina 5.6. klo 21

Nyt on ensimmäisen nettiseminaarin eli webinaarin osalta tarkat tiedot olemassa.

Jos haluat samantien ilmoittautua kyseiseen maksuttomaan tapahtumaan, niin se onnistuu alla olevan linkin kautta:

Urheiluseuratyön Kyselytunti Webinaariin ilmoittautumislinkki

 
Viime viikolla kysyin toiveita tulevan tapahtuman suhteen ja palautetta tuli mukava määrä. Suuri kiitos kaikille 43 kyselyyn vastanneelle 🙂

Osa tuloksista oli ainakin itselleni aika yllättäviä ja niiden perusteella päädyin muun muassa tarjoamaan kaksi maksutonta nettiseminaaria yhden sijaan.

Käyn alla läpi näitä vastauksia sekä tulevaa 5.6. klo 21-22 pidettävää ensimmäistä webinaaria tarkemmin.
 

Tavoitteet - aina ennenkin

Kuva: Erika (CC)

 Palautekyselyn tuloksia:

 

Seminaarin rakenne:

Palautekysely 1

Seminaarin ”yksi vai useampi aihetta” -kysymyksen suhteen tuli aika tasainen jakauma:

  • Yhden aiheen nettiseminaari mieluummin 39%
  • ”Seuratoiminnan kyselytunti” vapaalla kysymysten aiheella 30%
  • Molemmat vaihtoehdot yhtä hyviä 33%

Johtopäätös: 

Pidän ennakkokaavailuista poiketen yhden sijaan kaksi maksutonta nettiseminaaria. Koska selkeästi ei noussut vastauksissa suosikkivaihtoehtoa, niin katsoin parhaaksi testata molempia malleja.

Ensimmäinen nyt 5.6. Urheiluseuran Kyselytunti -konseptilla ja vielä ennen Juhannusta toivottavasti toinen webinaari seurojen vapaaehtoistyön haasteista ja ratkaisuista.

Tähän jälkimmäiseen seminaariin olen alustavasti saanut kahden erinomaisen henkilön suostumuksen vieraaksi eli tarkoituksena toteuttaa haastattelutyyppinen sekä keskustelu tyyppisenä tapahtumana.

Molemmat vierailijat ovat omilla aloillaan tehneet huipputulosta haastavissa vapaaehtoistyön tilanteissa ja odotan innolla heidän pääsevän jakamaan kokemuksiaan sekä toimivimpia mallejaan webinaarissa.
 

Nettiseminaarin aihe:

Vastaus 2
”Jos valitaan ennalta aihe, niin mikä aihepiiri?” -kysymyksen suhteen  tulos oli aika selkeä:

  • Seuratalous, organisaatio ja markkinointi 74%
  • Harrastamisen hinta ja monipuolisuus 38%
  • Valmentajan palkkioihin ja sopimuksiin liittyvät kysymykset 17%

Johtopäätös:

Eniten tuntuvat selvästi kiinnostavan seuran ”isoon kuvaan” liittyvät asiat. Kuten jo edellisessä kohdassa mainitsin, niin ensimmäinen teemawebinaari tulee olemaan urheiluseurojen vapaaehtoistyön haasteiden tiimoilta.
 

 Nettiseminaarin ajankohta:

Vastaus

 

Taas sitten ennätystasainen jakauma:

  • Arki-iltana klo 20-21 välinen aika 37%
  • Sunnuntai-iltana klo 20-21 välinen aika 33%
  • Molemmat vaihtoehdot yhtä hyviä 28%

Johtopäätös:

Ei oikeastaan eroa eri vaihtoehtojen välillä. Avoimissa vastauksissa toivottiin monen toimesta tunnin myöhäisempää aloitusajankohtaa lapsiperheiden iltarutiinien vuoksi ja siksi nyt ensimmäinen webinaari klo 21 alkaen.
 
 

Urheiluseuratyön Kyselytunti Webinaari 5.6. klo 21

 
Ensi viikon torstaina tarjolla siis ensimmäinen maksuton nettiseminaari.

Tässä syitä, miksi suosittelen samantien rekisteröitymään tapahtumaan:

 
Webinaarissa käsittelyssä mielenkiintoisia kysymyksiä ja alla esimerkkinä kaksi jo aikaisemmin toivuttua, jotka tapahtumassa mukana:

Tweet: Miten urheiluseura pääse pois jatkuvien ”tulipalojen” kierteestä?

Tweet: Pitäisikö tasoryhmien tekeminen olla joukkueen vai seuran päätös?

Voit myös itse lähettää ehdotuksia ennakkoon kysymyksistä, joihin toivoisit vastauksia. Näitä voi jättää ilmoittautumisen jälkeen tulevan sivun kyselylinkistä tai suoraan tähän blogikirjoituksen kommenttiosioon.

Itse seminaarin aikana osallistujat pääsevät lisäksi osallistumaan chatin välityksellä kysymyksin ja kommentein tapahtumaan.

Ilmoittautuminen webinaariin on todella helppoa. Klikkaat vain tämän kirjoituksen alussa tai lopussa olevaa vihreää ilmoittautumislinkkiä ja kirjoitat nimesi sekä sähköpostiosoitteesi sen takaa löytävälle rekisteröitymislomakkeelle.

Rekisteröityminen kannattaa myös ehdottomasti tehdä siinäkin tapauksessa, ettei ole varma pystyykö osallistumaan kyseisenä ajankohtana tapahtumaan. Kaikille ilmoittautuneille nimittäin lähetetään automaattisesti videotallenne webinaarista.

En vielä tiedä tuleeko tuo edellä mainittu nauhoitus yleiseen jakeluun vai ei eli varmasti sen saat vain rekisteröitymällä tapahtumaan.

Tallenne mahdollistaa myös seurassanne seminaarin pohjalta syntyvien ajatusten jakamisen helposti. Eli jos jokin tietty kysymys & vastaus herättää idean oman organisaation suhteen, niin on helppo lähettää linkki tallenteeseen vaikkapa muille seuran hallituksen jäsenille seuraavan tyylisellä viestillä:

Katsokaapa kohdasta 15:30 eteenpäin. Mitä mieltä olette, toimisiko meillä?

Perinteisestä ”liveseminaarista” on meistä moni varmaan joskus tullut intoa täynnä kuin ilmapallo uusien ajatusten kanssa, mutta muille on ollut mahdotonta välittää itse kokemiaan ”ahaa!”-elämyksiä. Webinaarissa nauhoite helpottaa tässä suuresti.

Paras tulos luonnollisesti tulee, jos kaikki seuranne avainihmiset osallistuvat itse tapahtumaan eli kannattaa lähettää linkkiä eteenpäin.

Osallistuminen webinaariin ei myöskään vaadi mitään erillisiä ohjelmia, vaan se tapahtuu suoraan selaimen välityksellä joko tietokoneella, tabletilla tai vaikka kännykällä.
 

Jalkapallotreenit - aina ennenkin

Kuva: USAG Humpreys (CC) 

Webinaariin rekisteröitymisen kautta pääset myös automaattisesti maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi. Saat tätä kautta viikoittaisen blogikirjoitusten yhteenvedon ja myös muun muassa tiedot tulevista webinaareista kätevästi meiliisi. Voit milloin vain perua tilauksen, jos et katso sitä itsellesi hyödylliseksi.

Kun olet ilmoittautunut alla olevan linkin kautta jättämällä nimesi ja meiliosoitteesi, niin järjestelmä lähettää meiliisi henkilökohtaisen linkin webinaariin. Tällä pääset sitten torstaina 5.6. kirjautumaan sisään seminaarihuoneeseen.

Lisäksi automaattisesti saat vielä muistutusviestit webinaaripäivänä. Kannattaa luonnollisesti merkata samantien tapahtuman ajankohta kalenteriin, niin ei mene osallistuminen ohi epähuomiossa.

 

Muutama tärkeä huomio ja toive:

Toivon nyt pideättävän ensimmäisen webinaarin suhteen mahdollisimman paljon palautetta sekä toimivien että toimimattomien asioiden suhteen.

Vain tätä kautta näiden nettiseminaarien kehittäminen entistä paremmiksi on makhdollista. Palautetta voi antaa jo ennen tapahtumaa esimerkiksi alla olevaan kommenttikenttään tai suoraan sähköpostilla mikko.mantyla@iki.fi

Tavoitteena on luoda osallistujille mahdollisimman hyödyllinen webinaari. Hyvät kysymykset ovat avainroolissa sisällön osalta ja niitä toivottavasti tulee paljon. Tulen laittamaan muita kanavia pitkin saamiani kysymyksiä tämän kirjoituksen kommenttikenttään teille kommentoitavaksi eli kannattaa käydä välillä katsomassa uusimmat päivitykset.

Yksi tapa tehdä nettiseminaarista parempi on iso osallistujamäärä ja sitä kautta paljon vuorovaikutusta itse webinaarissa. Tämän vuoksi olen erittäin kiitollinen, jos voit omissa verkostoissasi jakaa tietoa tästä maksuttomasta tapahtumasta kaikille aiheesta ehkä kiinnostuneille.

 

Ilmoittautumislinkki:

Urheiluseuratyön Kyselytunti Webinaariin ilmoittautumislinkki

 
Eli nyt vain rekisteröitymään samantien yllä olevan linkin kautta 🙂

Jos uskot tämän maksuttoman nettiseminaarin kiinnostavan myös muita, niin jaa eteenpäin helposti verkostoillesi ohessa olevien some-nappien avulla.
 
 
Ps. Mainitsemani toisen vapaaehtoistyön haasteisiin keskittyvän webinaarin tarkemmat tiedot varmistuvat näillä näkymin ensi viikon alkupuolella.

Kirjoita kommentti