Kiinnostaisiko sinua törkeän hauska kuntokoripallo?

Viime keväänä laitoin tavoitteeksi kehittää järjettömän hauskaa kuntokorista aikuisille Helsingissä Karhun Pojat ry:ssä eli KaPo:ssa.

Rajaehtoina toiminnalle oli, että pitäisi olla laadukkaasti valmennettua, sopia ihmisten muuhun elämään aikataulujen osalta sekä olla myös lompakkoystävällistä maksujen osalta.
 

Tästä alkuperäisestä ideasta löydät blogipostauksen alta elokuulta, jos et ole sitä aiemmin vielä lukenut:

5 Askelta täydelliseen ohjatun liikunnan starttipakettiin

Kun maksuton kuukauden koripallokurssi oli kahdessa ryhmässä pidetty 60 osallistujalle, niin kävin läpi kokemuksia siitä kakkososan kirjoituksessa syyskuussa:

Kuntokoripallo startin oppeja aikuisliikunnasta
 

Miksi juuri sinun kannattaisi tutustua tähän uusimpaan kirjoitukseen aiheesta?


 
Tämä kirjoitussarjan kolmososa käsittelee kuntokoripallo-projektin tärkeimpiä oivalluksia syyskaudelta ja ennen kaikkea mitä keväälle on suunnitteilla kokemusten pohjalta.

Uskon näistä olevan hyötyä lajista riippumatta sekä aikuisliikunnan ohjaamisesta kiinnostuneille valmentajille että seuraihmisille yleensä. Moni konseptin osa on todennäköisesti kopioitavissa myös sinun lajiisi, jos haluatte kuntourheilua seurassanne kehittää.

Luonnollisesti erityisen mielenkiintoinen aihe on kuntokoriksen aloittamisesta henkilökohtaisesti kiinnostuneille. Faktojen lisäksi nämä kolme blogikirjoitusta avaavat kertomuksen osallistujien, heidän tavoitteidensa ja itse toiminnan takaa.

Kirjoituksen loppuosassa on lisäksi mainos kevätkaudesta sekä ilmoittautumislinkit nyt tammikuussa joulutauon jälkeen starttaviin kuuteen ryhmään.

Eli näet konkreettisesti miten toimintaa markkinoidaan sekä pääset halutessasi ilmoittautumaan mukaan ja testaamaan konseptia henkilökohtaisesti.
 
 
Kuntokoris koripallo

Kuva: Mikko Mäntylä

 

Mitä syyskauden jälkeen KaPon kuntokorikselle kuuluu?


 
Erittäin hyvää noin lyhyesti sanottuna.

Huikean suosion vuoksi alkuperäiset ryhmät Helsingissä Arabian Peruskoululla olivat täynnä ja molemmissa jonotuslista koko syksyn. Nyt muutamia paikkoja molemmista vapautunut kevääksi.

Tämän vuoksi marraskuussa aloitettiin kaksi uutta ryhmää Malmilla Helmi Centerissä ja laajennettiin sekä päivä- että paikkavaihtoehtoja.

Syyskauden lopussa mukana oli jo 85 osallistujaa, jotka kävivät harjoituksissa 1-3 kertaa viikossa.

Nyt tammikuussa alkaa taas lisäryhmät sekä naisten että naisten ja miesten yhteisryhmille Laaksossa Stadin Ammattiopistossa.
 
 

Mutta onko toiminta ollut tavoitteiden mukaista eli järjettömän hauskaa?


 
Syksyn palautekyselyn perusteella näin voi tyytyväisenä todeta jo suurelta osin käyneen.

Kuntokoris Helsinki

Monia on kuntokorikseeen mukaan tullessa arveluttanut, että sopiiko toiminta omalle kuntotasolle. Pelaajista osa on ollut hyvässä kondiksessa jo valmiiksi, mutta suurin osa kokenut olevansa joko ok tai heikossa kunnossa.

Koripallo on kuitenkin siitä mainio laji, että treeneissä voi pitkälti itse määritellä rasitustason harjoitteiden ja pelin sisällä.

Alla oleva vastaus aiheesta on lisäksi selkeä osoitus siitä, että tämä tavoite on onnistunut läpi linjan riippumatta pelaajan kuntotasosta.
 
Kuntokoris Helsinki Liikunta

Lisäksi yhdeksi toiminnan olennaisimmaksi osatekjäksi on noussut vahva yhteisöllisyys.

Tätä on harjoitusten ulkopuolella pyritty kehittämään muun muassa omalla aktiivisella suljetulla Facecebook-ryhmällä, joka on mahdollistanut vuorovaikutuksen myös treenien ulkopuolella.

Lisäksi olemme käyneet porukalla katsomassa korismatsia ja syömässä sen jälkeen sekä luonnollisesti myös pikkujoulut pidimme pitkän kaavan mukaan.

Kevääksi suunnitteilla on pelaajien toiveiden mukaisesti monia uusia juttuja, jotta vielä useampi kokisi toiminnan tavoitteen mukaisesti superhauskaksi.

Näistä lisää alla olevassa KaPon kuntokoripallon kevätkauden mainoksessa, jossa myös suoria lainauksia osallistuneiden kokemuksista syyskauden osalta.
 

Tule mukaan törkeän kivaan KaPon aikuisten kuntokoristoimintaan tammikuussa!


 
Nyt on mahdollisuus maksutta testata kuukausi löytyisikö myös sinulle uusi harrastus kuntokoriksen parista joko naisten ryhmistämme tai naisten ja miesten yhteisryhmistä.

Tervetuloa yhteensä yli 80 pelaajan joukkoomme kokemaan mahtava yhdessä tekemisen meininki ja joukkuehenki!
 

Tässä pelaajiltamme saatua palautetta syksyn toiminnasta:


 
”92% palautekyselyyn vastanneista pelaajista antoi kiitettävän kouluarvosanan syyskaudesta”

Kysymykseen ”Mitkä ovat olleet parhaat asiat syksyn kuntokoriksessa?” tuli vastauksena muun muassa seuraavat:

Aivan mahtavaa. Jotenkin uskomatonta, että toimintaa on lähdetty kehittämään harrastajalähtöisesti. Se että pelkkiin harrastajiin satsataan näin paljon… No, olen todella kiitollinen ja äärimmäisen iloinen siitä että uskalsin lähteä mukaan. Laadukasta ja mielenkiintoista treenausta joka ei maksa kättä ja jalkaa. Wau!

Ehdottomasti on ollut parasta päästä rakastamansa lajin pariin asiantuntevassa ja asialle omistautuneessa valmennuksessa

Saanut ajatukset pois alkavasta työviikosta. Nopeasti vaihtuvat harjoitteet. Olen oppinut paljon koripallon säännöistä ja tekniikasta. On tullut hieman hikikin ja se on vaikuttanut jaksamiseen. Hyvä porukka. Hyvä valmentaja.

Päästä opettelemaan uutta lajia, hikoilla, haastaa itseään ja pitää hyvää tekevää hauskaa hyvässä seurassa. Mutta ihan parasta on saada treenata ihan oikeasti eikä vain ”fiilistellä” tai pallotella.

Kunnon koristreenejä hyvässä, innostuneessa porukassa. Positiivinen ja kannustava tunnelma. Hyvä tekemisen meininki. Ei pelkästään pelailua, vaan pääsee myös oppimaan peliä, parantamaan perustaitoja ja kehittymään lajissa. Lopun kuntopiiri on kiva lisä treeneihin.

Kuntokoris

 Kuva: Mikko Mäntylä,  Helmi Centerin torstain yhteisryhmä

 

Kenelle KaPon kuntokoripallo on tarkoitettu?


 
Tällä hetkellä on mukana pelaajia nuorimmillaan 18-ikävuoden kieppeillä olevista aina 50+ ikäluokkaan naisia sekä miehiä. On yksin mukaan tulleita, pariskuntia, kaveruksia, vanhempia aikuisten lastensa kanssa…

Hieman yli puolet pelaajista on aivan ensi kertaan lajin parissa olevia aloittelijoita ja noin 40% on pelannut aikaisemmin joko junioreissa ja/tai aikuissarjoissa.

Yhteisryhmissä on ollut naisia ja miehiä suurin piirtein yhtä paljon. Lisäksi siis myös vielä tarjolla kokonaan naisten omat ryhmät.

Suurin osa pelaajista käy kerran tai kaksi viikossa harjoituksissa, mutta jotkut ovat päättäneet treenata jopa 3-4 kertaa nyt tammikuun alusta. Itse valitset, mikä määrä sinun arkeesi sopii parhaiten.

Emme osallistu mihinkään sarjaan kuntokorisryhmillämme, mutta muutamat pelaajistamme pelaavat omien joukkueidensa kanssa aladivarissa. Sopii siis myös tukitreeniksi peliporukassa käyville, jotka kaipaavat ohjattua harjoittelua lisäksi.

Keväällä on kuitenkin tarkoituksena järjestää joitakin harjoitusotteluita, koska osa pelaajistamme on niitä toivonut. Näihin saavat osallistua kaikki halukkaat, mutta ne eivät ole siis millään lailla pakollinen osa toimintaa.

Todennäköisesti helmikuussa aloitamme uutena testinä klo 7-8 pidettävät aamutreenit, sillä myös tällaisille tuntuu olevan pelaajiemme keskuudessa kysyntää.

Suunnitelmissa on myös urheiluopistolla pidettävä viikonloppuleiri kevätkauden aikana tai sen päätteeksi.

Hyvin todennäköisesti osut siis juuri kohderyhmäämme eli ei muuta kuin kokeilemaan mukaan!

Kuntokoripallo harjoitukset

 Kuva: Mikko Mäntylä, Arabian Peruskoulun yhteisryhmä

 

Maksuton kuukauden kokeilu ja lisäksi koripallo vielä ilmaiseksi omaksi!


 
KaPon periaatteiden mukaisesti ryhmissämme voi aina testata toimintaa ensimmäisen kuukauden maksutta ja sitoumuksetta. Näiden aikuisryhmiemme lisäbonuksena vielä on, että saat koripallon ilmaiseksi omaksesi jatkat sitten tai et. Syksyn aikana jatkamisprosentti kokeilujaksolta on ollut yli 70%.

Maksuttoman kokeilukuukauden jälkeen kuukausimaksu kuntokoriksessa on 39 euroa per ryhmä. Työttömille, päätoimisille opiskelijoille ja kodinhoidon tuella oleville on -50% alennus eli 19,50 euroa kuukaudessa.

Myös jos maksat koko kevään kausimaksut kerralla yhdestä tai useammasta ryhmästä, niin saat vielä lisäalennuksen muutenkin edullisista harrastusmaksuista.

Mikäli Joulun jäljiltä budjetti on todella tiukalla, niin sinulle sopii varmasti hinnan puolesta torstain myöhäisvuoromme Helmi Centerissä Malmilla. Tämä ryhmä tulee olemaan nimittäin maksuton koko kevään!

Rahasta ei siis kuntokoriksen harrastamisen aloittamisen tarvitse jäädä ainakaan kiinni 🙂

Kapon logo
 

Mitä osallistuminen vaatii varustuksen yms. osalta?

Avoin mieli ja sisäliikuntavarustus riittävät. Pallo tulee seuran puolesta eli hyvin yksinkertaisella rekvisiitalla pääset mukaan.
 
 

Ryhmien valmentajana toimii kokenut pitkänlinjan korisammattilainen Mikko Mäntylä

Kuntokoriksen ryhmissä toimii vastuuvetäjänä Mikko Mäntylä, jolla on yli 25 vuoden kokemus eri ikäisten ja tasoisten joukkueiden valmentamisesta aloittelijaryhmistä aina naisten haastajamaajoukkueeseen asti.
 
 

Miten pääset ilmoittautumaan mukaan?

 
Alta löydät tiedot kaikista kuntokorisryhmistämme sekä ilmoittautumislinkit kuhunkin joukkueeseen erikseen.

Kannattaa ilmoittautua samantien, sillä paikkoja varsinkin tiistain ja sunnuntain ryhmissä enää tätä kirjoitettaessa hyvin rajoitetusti tarjolla. Syksyllä joukkueita meni pikavauhtia täyteen ja myös jonotuslistoja jouduttiin käyttämään.

Voit tulla testaamaan toimintaa yhteen tai useampaan ryhmään, jos niissä vain on tilaa.

Mikäli haluamasi joukkue on jo täynnä, niin suosittelen ilmoittautumaan jonotuslistalle. Täytämme kevään aikana mahdollisesti vapautuvat paikat aina jonossa ensimmäisenä olevilla.

Syksyn aikana vahvasti kasvanut toimintamme käsittää tammikuusta alkaen jo kuusi eri ryhmää. Joukkueita löytyy sekä naisille että naisten ja miesten yhteisryhmiä.

Harjoituspaikkoinamme ovat seuraavat erinomaiset salit:

  • Helmi Center Malmilla, Latokartanontie 12
  • Stadin Ammattiopisto Laaksossa, Lehtikuusentie 4
  • Arabian Peruskoulu, Berliininkatu 4

 

Ryhmän nimen alla aina linkki ilmoittautumiseen ja lisätietoihin


 
Voit halutessasi olla myös suoraan yhteydessä Mikko Mäntylään puh 045 312 6644 tai mikko.mantyla@iki.fi kaikissa mahdollisissa kysymyksissä aiheesta.
 
 
Tiistain klo 20.30-22 Helmi Centerin kolmoskentän ryhmä naisille Malmilla alkaen 6.1.

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 
 
Torstain klo 22-23 Helmi Centerin yhteisryhmä naisille ja miehille Malmilla alkaen 8.1.

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 
 
Perjantain klo 17-18.30 Stadin Ammattiopiston ryhmä naisille Laaksossa alkaen 16.1.

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 
 
Perjantain klo 18.30-20 Stadin Ammattiopiston yhteisryhmä naisille ja miehille Laaksossa alkaen 16.1.

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 
 
Sunnuntain klo 18-19.30 Arabian ryhmä naisille alkaen 11.1.

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 
 
Sunnuntain klo 19.30-21 Arabian yhteisryhmä naisille ja miehille alkaen 11.1.

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 
EDIT 27.2.: Maanantain klo 20-21 Laakson yhteisryhmä naisille ja miehille 2.3. alkaen

Ilmoittaudu ryhmään tästä
 

Ilmoittaudu nyt mukaan ja aloita törkeän kiva harrastus mukavassa porukassa!

 
Jos tykkäsit kirjoituksesta, niin jaa helposti verkostoissasi oheisilla some-napeilla.
 

Kirjoita kommentti