Olisiko koripallo sinun uusi harrastuksesi?

Parasta aikaa korishuuma Suomessa kiihtyy, kun enää viikonpäivät MM-kisat starttaavaan Suomi-USA peliin. Alla viime syksyn EM-kisojen tunnelmia:

Yhä useampi suomalainen on innostunut seuraamaan lajia ja on ehkä perinteisten juniori-ikäisten lisäksi osa aikuisistakin pyöritellyt ajatusta kokeilla myös itse.

Tässä kirjoituksessa esittelen kaksi konkreettista toimintaa, joihin voi korista testaamaan. Samalla seuraihmisille mietintään kaksi konseptimallia, joita ehkä voi hyödyntää myös omassa toiminnassaan.

Vanhempi-lapsi koripallossa yhteistä liikuntaa

Viime syksynä aloitin Leppävaaran Pyrinnössä 2-6-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitetut ryhmät, jotka samantien osoittautuivat huippusuosituiksi. Kahdessa ryhmässä oli kauden aikana yhteensä yli 100 ihmistä mukana.

Pienimmät useimmiten keskittyvät liikuntaradan ihmeisiin ja osallistuvat halutessaan erilaisiin palloleikkeihin. Lähempänä kouluikää olevilla taas koriksen perustaitojen oppiminen hauskojen leikkien ja pelien kautta oli enemmänkin keskiössä.

Olennaista onnistuneelle toiminnalle on ollut yksi perusperiaate:

Lapsi saa aina päättää osallistuuko yhteiseen tekemiseen vai touhuaako vanhemman kanssa esimerkiksi omaan tahtiin salin toisessa päässä aina olevalla radalla.

Tämä sinänsä yksinkertainen malli lisää liikettä jokaiselle lapselle merkittävästi ja tekee toiminnasta paljon hauskempaa pienen näkövinkkelistä, kuin perinteinen:

Nyt kaikki tulevat tekemään tätä pallohippaa, kun harjoitusohjelmassa niin on suunniteltu.

Erittäin iso lisäarvo on vanhempien näkökulmasta ollut mahdollisuus tehdä yhdessä lasten kanssa ja kuten eräs äiti viime vuonna totesi:

Tämä on minun ja poikani viikon tähtihetki yhteisen tekemisen osalta.

Ensi viikon lauantaina Espoossa Lintulaakson koululla klo 10-11 ja klo 11-12 alkavissa ryhmissä on vielä tätä kirjoitettaessa muutamia paikkoja vapaana.

Kannattaa siis nopeasti ilmoittautua alla olevan linkin takaa löytyvien lisätietojen ja ohjeiden mukaisesti ryhmään.

Kirjoita kommentti